Dokkhuset Scene Lørdag 1 nov kl. 14:00
Billetter

LOYKO (Rus)

Loyko  er kåret til beste gruppe innen sjangeren world music av europeiske musikkritikere, og i 2006 ble gruppens grunnlegger, Sergey Erdenko, hedret som en av de fem beste sigøynermusikere i vår tid. Dette er så genialt, glitrende og magisk spilt at publikum blir sjelsatt – sågar tar en seg selv i å bli sittende med åpen munn. Sigøyner- og nykomponert musikk i skjønn forening, men alltid med kjærlighet til den tradisjonen de kommer fra.

Virvlende Dervish-rytmer kombinert med imponerende virtuos fiolinspill; lyden av Loyko er uforglemmelig. Svevende melodier og hjerteskjærende sigøynerharmonier tryller frem folkeeventyr fra russiske bål og sibirske stepper. Den sagnomsuste sigøynertrioen Loyko ble grunnlagt av Sergey Erdenko i 1991, og har siden dukket opp på en imponerende liste av europeiske festivaler og konsertsteder. Det tar sitt navn fra Loyko Zabar, den legendariske sigøynerfiolinisten og helten av Maxim Gorky sin første novelle. De er regnet som en av de fremste gruppene for russisk sigøynermusikk og har samarbeidet med musikalske genier som Stephan Grappelli, Ravi Shankar, Dr Sumbramaniam og Ezma Radzhapova. Velkommen til en sjelden musikkopplevelse på Dokkhuset lørdag 1.november!

FESTIVALPASS
Med festivalpass kan du nyte folkemusikk og verdensmusikk hele uken – alt på en og samme billett. Transformfestivalen har hele veien vokst sakte, men sikkert, og er i dag en festival over 7 dager med konserter, barnearrangement, utstilling og foredrag. Festivalpass gir deg tilgang til alle arrangementene på Dokkhuset, Byscenen, Ringve og ISAK.

Festivalpass må kjøpes på forhånd, og byttes i laminert pass ved inngangen til konsertene. Passet er personlig, og kan ikke overdras til andre. Festivalpass kjøpes på www.dokkhuset.no
Pris: 800-. / 550-. (student)

ARR: TRANSFORM