Scheen Jazzorkester w/special guest Ambrose Akinmusire

Onsdag 10 nov 20:00

  Dokkhuset Scene Onsdag 10 nov  20:00
Billetter

SmakebiterDet er få trompetister i verden som har markert seg så kraftig de siste 15 årene som Ambrose Akinmusire. Han søker hele tiden etter det nyskapende hvor han mesterlig fletter inn elementer fra andre sjangere.  Hans uortodokse tilnærming til lyd og komposisjon har resultert i et vell konserter og festivalopptredener verden over.

Ambrose Akinmusire, født og oppvokst i Oakland California, ble oppdaget av saksofonisten Steve Coleman mens han spilte i Berkeley High School Jazz Ensemble. Akinmusire ble invitert til å bli med i Colemans Five Elements, og reiste på Europa turné da han bare var en 19 år gammel student ved Manhattan School of Music. Etter at han kom tilbake til vestkysten for å studere til mastergrad ved University of Southern California, fortsatte Akinmusire på Thelonious Monk Institute of Jazz i Los Angeles, hvor han studerte hos Herbie Hancock, Wayne Shorter og Terence Blanchard.

Scheen Jazzorkester har de siste årene etablert seg som Sørnorsk Jazzsenters store regionale ensemble, og har høstet strålende kritikker i inn og utland for sine utgivelser. Denne våren premierte de også bestillingsverket «Logical Fallacies» av Jon Øystein Rosland på selveste NRK2, og platen kommer på anerkjente Jazzland Records til høsten.

Orkesteret gleder seg stort til dette samarbeidet med en av de store stjernene på jazzhimmelen, og med seg på prosjektet har de også fått med den strålende norske vokalisten Live Maria Roggen. Roggen kom inn på den norske musikkscenen med duoen «Tu’ba» i 1994. Hun har gjennom årene etablert seg som en musikantisk og improviserende vokalist, gjennom et utforskende arbeid med ulike typer uttrykk og ensembler, blant andre jazzkvartetten Come Shine, det eksperimentelle vokalensemblet Trondheim Voices og en rekke små og store samarbeidsprosjekter. Fra tid til annen har Roggen også stått fram som soloartist og komponist/tekstforfatter, blant annet med soloalbumet «Circuit Songs» og bestillingsverket/albumet «Apokaluptein».

Arr: Dokkhuset Scene