NTNU forskningskonsert: Jaap Blonk møter John Pål Inderberg

Lørdag 2 okt 14:00

  Dokkhuset Scene Lørdag 2 okt  14:00
Billetter

NTNU forskningskonsert: Jaap Blonk møter John Pål Inderberg
———-
Dette er et møte mellom to utøvere som begge har fordypet seg i Kurt Schwitters’ lydpoesi og dadaisme. John Pål Inderberg (barytonsaksofon/vokal) er et kjent navn for mange. Både som barytonsaksofonist med dyp kjærlighet og inngående kunnskap i jazzens mange fasetter, men også for sine vokale og fonetiske krumspring. Han har samarbeidet med blant annet Lee Konitz og Warne Marsh. I tillegg til sin utøvende karriere er han professor emeritus ved Institutt for Musikk ved NTNU.

Jaap Blonk (vokal/elektronikk) er en nederlandsk vokalist som blant annet er kjent for sine innspillinger av Kurt Schwitters dada-verk Ursonate. Fra midten av 80-tallet og utover utviklet han seg videre som improvisatør og har etter hvert gradvis inkorporert bruk av live-elektronikk sammen med stemmen. Han er en unik musiker som heldigvis er vanskelig å sette i bås, men som ofte frekventerer innen samtidsmusikk og improvisert musikk og har blant annet samarbeidet med Mats Gustafsson og Maja Ratkje. Denne konserten er i samarbeid med NTNU, og er en del av deres serie med forskningskonserter.
//
A meeting between two performers who both have immersed themselves in Kurt Schwitters`s sound poetry and Dadaism. Local baritone saxophonist John Pål Inderberg teams up with Jaap Blonk in conversation and interplay to share their knowledge and perspectives on spontaneous music making.
John Pål Inderberg (baritone saxophone/voice) is a versatile saxophonist with a natural spontaneity of expression. His playing incorporates many different styles, which is evident in his collaboration with musicians such as Lee Konitz and Warne Marsh. In addition to baritone saxophone, he is known for his use of voice and spoken words as a part of his performance. Besides his performing career, he is professor emeritus at the Department of Music at NTNU

. Jaap Blonk (voice/electronics) started out as a vocalist with Dada sound poetry performances. From the mid-1980s and on he developed as an improviser and gradually added the use of live-electronics to the voice. He has collaborated with musicians and composers like Maja Ratkje and Mats Gustafsson and frequents in both the contemporary music scene as well as within freely improvised music. This concert is in collaboration with NTNU and is part of their series of research concerts.
———-
Arrangementet er gratis, men grunnet smittevern må gratisbillett tas ut gjennom billettlenken. Begrenset antall plasser //

This concert is free of charge, but audience members must register by getting tickets through the ticket link- due to corona restrictions. Limited number of tickets available.