Fri Resonans (dag 1)

Fredag 1 okt 20:00

  Dokkhuset Scene Fredag 1 okt  20:00
Billetter

Matilda Rolfsson/Bára Sigfussdottir/Ole Henrik Moe

Denne unike og interdisiplinære trioen er et møte mellom fritt improvisert dans og musikk. Individuelt er utøverne aktive internasjonalt så vel som i Norge i ulike improvisasjonskonstellasjoner som: TIDE, Sheriffs of Nothingness og Trio Generations. Vi kan vente oss en finstemt akustisk og teksturert akt som omfavner improvisasjonens forventede og uventede hendelser. Matilda Rolfsson (perkusjon), Bára Sigfúsdóttir (dans), Ole-Henrik Moe (fiolin). Denne konserten er kuratert i samarbeid med nyMusikk Trondheim.

A meeting between freely improvised dance and music. This unique and interdisciplinary trio meets for the first time during this year’s Fri resonans festival. Individually, the performers are active internationally as well as in Norway in various constellations such as: TIDE, Sheriffs of Nothingness and Trio Generations. A finely tuned acoustic and textured act that embraces the expected and unexpected events of improvisation. Matilda Rolfsson (percussion), Bára Sigfúsdóttir (dance), Ole-Henrik Moe (violin). This concert is curated in collaboration with nyMusikk Trondheim.

———-

Susana Santos Silva / Torbjörn Zetterberg 

Den portugisiske trompetisten Susana Santos Silva og den svenske bassisten Torbjörn Zetterberg startet sitt samarbeid i 2012 da de spilte inn sitt første album, «Almost Tomorrow» (2012). Begge er bosatt i Stockholm, Sverige. Siden da har de vært svært aktive som duo, men også i konstellasjoner med blant andre Mat Maneri, Carlos Singaro, Chris Pitsjokos og Hampus Lindwall. Nå, åtte senere, har de sluppet sitt andre album «Tomorrow» (2021). Musikken deres blir omtalt av kritikere som hemningsløs, intens, full av lidenskap og levert med en nydelig, paradoksal blanding av disiplin og frihet.

Portuguese trumpet player Susana Santos Silva and Swedish bass player Torbjörn Zetterberg started their collaboration in 2012 when they recorded their first album together, «Almost Tomorrow» (2012). They are both based in Stockholm, Sweden. Since then, they have played extensively as a duo as well as in collaboration with musicians like Mat Maneri, Carlos Singaro, Chris Pitsjokos and Hampus Lindwall, among others. Now, eight years later, they have released their second album, «Tomorrow» (2021). Their music has been described by critics as uninhibited, intense, heartfelt, full of passion, and delivered with a wonderful paradox of discipline and abandon.

Atomic

Få band har definert den skandinaviske jazzscenen mer enn Atomic. På en unik måte forener musikken deres ulike inspirasjonskilder som sprer seg fra blant annet amerikansk og europeisk frijazz til samtidsmusikk. Dette kommer tydelig frem på bandets siste album «Pet Variations» (2018) hvor repertoaret består av musikk av blant andre Carla Bley, Jan Garbarek og Olivier Messiaen. I 20 år har de levert energifull og unik musikk fra øverste hylle. Nå legger de ut på sin siste turné og konserten på Fri resonans blir siste mulighet til å høre dette bandet live i Trondheim. Atomic består av Fredrik Ljungkvist (saksofon/klarinett), Magnus Broo (trompet), Håvard Wiik (piano), Ingebrigt Håker Flaten (kontrabass) og Hans Hulbækmo (trommer).

Few bands have defined and influenced the Scandinavian jazz scene more than Atomic. Their music is an amalgam of different sources of inspiration spreading from American and European free jazz to contemporary classical music. This is clearly displayed on their latest album «Pet Variations» (2018) where they play music by Carla Bley, Jan Garbarek, Olivier Messiaen and several others. After holding a position at the forefront of the Scandinavian and European contemporary jazz scene for 20 years, Atomic have decided to disband. This concert at Fri resonans will be the last opportunity to see this band live in Trondheim. Atomic consists of Fredrik Ljungkvist (reeds), Magnus Broo (trumpet), Håvard Wiik (piano), Ingebrigt Håker Flaten (bass) and Hans Hulbækmo (drums).