Trondheim Jazzforum – Ståle Storløkken solo

Tirsdag 1 des 20:00

  Dokkhuset Scene Tirsdag 1 des  20:00
Billetter

Ståle Storløkken er kjent fra Supersilent, Elephant9, Humcrush og Terje Rypdal. Hans musikalske karriere fra rock til jazz til samtidsmusikk lar han hente inspirasjon fra et stort spekter som han gjør til sitt eget, noe som kommer til uttrykk i hans utsøkte solo konserter.

Han har alltid vært opptatt av lyd som musikalsk element og lager landskaper som kan være både sarte, vakre, konkrete, abstrakte og voldsomme. Pianisten og keyboardisten bruker instrumenter og elektroniske virkemidler til å transformere og orkestrere på en slik måte at man noen ganger kan tro at man hører på et symfoniorkester.

Hans solo-konserter er rett og slett en utenomjordisk opplevelse: musikk fra en annen stjerne, en supersonisk lytteopplevelse i en egen klasse. Hans musikk skaper bilder i sinnet, er alltid forfriskende spontan, og søker å oppdage nye musikalske territorier.

  • «-Mr. Storloekken presented a breathtaking range of strange sounds on his keyboards, from harsh, grinding fizzes to plangent sighs.»
       Ben Ratcliff, New York Times

Foto: Thor Egil Leirtrø

Arr: Trondheim Jazzforum