Samtidspåpp! m. Alpaca ensemble, Thea Ellingsen Grant og Eirik Hegdal

Onsdag 11 nov 20:00

  Dokkhuset Scene Onsdag 11 nov  20:00
Billetter
Alpaca Ensemble har flere store prosjekter bak seg. Ensemblet er under kunstnerisk ledelse av pianist Else Bø, fiolinist Sigrid Elisabeth Stang og cellist Marianne Baudouin Lie. Ensemblets kreativitet og høye ambisjoner har resultert i alt fra spelemannsnominert samtidsmusikkplate med Lene Grenagers musikk, David Bowie prosjekt og turneer med store navn som Anne Lise Berntsen, Tor Haugerud, Andreas Elvenes og Matt Burt.
 
Samtidspåpp! vil bli ensemblets tiende plate og er et bestillingsverk av jazzmusiker og komponist Eirik Hegdal, førsteamunensis ved NTNU institutt for musikk og nominert for TONOs komponistpris under Spelemann 2019, som har invitert jazzvokalist Thea Ellingsen Grant med på prosjektet.
Hegdal og Alpaca ensemble har flere tidligere samarbeidsprosjekter, blant annet Tapet Tapet! som fikk flere terningkast 6 trillet etter seg, og årets store «happening» i 2012: Mekatonia i Dokkhusparken, coproduksjon med Cirka Teater under Trondheim Kammermusikkfestival. Samtidspåpp! Baserer seg tekstlig på en historie skrevet av alle medlemmene i bandet, i tillegg til den akustiske musikken vil det brukes bearbeidede lydopptak i den musikalske helheten.
Blandingen av jazz og klassisk samtidsmusikk skaper en helt særegen PåPP!
 
Medvirkende:
Eirik Hegdal – komponist/saxofon/elektronikk/samples
Sigrid Stang – fiolin
Marianne Lie – cello/vokal
Else Bø – piano/synth
Thea Ellingsen Grant – vokal/elektronikk
Arr. Dokkhuset Scene