Jo Skaansar – ‘Fange av mi tid’ m. Ine Hoem

Fredag 4 jun 22.00

  Dokkhuset Scene Fredag 4 jun  22.00
Billetter

SmakebiterJo Skaansar – kontrabass
Ine Hoem – vokal
Helge Lien – piano
Håkon Mjåset Johansen – trommer

Ni år etter utgivelsen av det kritikerroste debutalbumet «Den blåaste natt», er den etterspurte bassisten og psykologen Jo Fougner Skaansar endelig klar med nytt band og sin oppfølgerplate «Fange av mi tid».

Platen tar utgangspunkt i Skaansars mangfoldige virke som kontrabassist og komponist, og et fruktbart låtskrivingssamarbeid på tvers av generasjoner med den trettifem år eldre Edvard Hoem. For øvrig er dikt og lyrikk av norske poeter fra ulike tidsepoker håndplukket og bearbeidet, og supplerer og kommenterer dermed Hoems særegne og gjenkjennelige litterære stemme.

Vokalist Ine Hoem, som de siste årene har tatt steget inn i den norske pop-eliten, er fortsatt en viktig samarbeidspartner og alliert. Sammen med Helge Lien og Håkon Mjåset Johansen skaper Ine og Jo musikalsk magi av Skaansars melodisk varierte og harmonisk sofistikerte komposisjoner, i skjæringspunktet mellom jazz, folkemusikk og vise.

Jo Skaansar har både studert og vært basslærer ved jazzlinja ved NTNU. Han jobber i inn- og utland med en rekke artister og band, mest innen jazz og folkemusikk. Som bassist har han en ekspressiv, lyrisk og moderne spillestil. Han har medvirket på omlag 40 plateinnspillinger og spilt med blant andre Kenny Wheeler, Ulf Wakenius, Steve Dobrogosz, Jon Christensen, Beady Belle, Hot Club de Norvege, Sinikka Langeland, Trygve Seim, Sølvguttene og Trondheim Jazzorkester.

Arr: Dokkhuset Scene