Trondheim Sinfonietta presenterer Leif Segerstam

  Dokkhuset Scene Fredag 14 feb  20:00
Billetter

Trondheim Sinfonietta presenterer: Leif Segerstam – dirigent/komponist

Leif Segerstam
er en levende legende i musikkverdenen, som har satt sitt preg på Norden og Europa for øvrig gjennom flere tiår som dirigent. Han har rukket å ha en lang karriere, både som sjefdirigent ved operaene i Helsinki og Stockholm, og som gjestedirigent ved operahus over hele verden, deriblant Metropolitan, La Scala og Covent Garden.

Segerstam har også bidratt til det finske ‘’dirigentmiraklet” gjennom sitt professorat ved Sibelius-akademiet. Han mottok Nordisk Råds Musikkpris i 1999. Ved siden av dette livsverket som dirigent, er Segerstam en svært aktiv komponist. Han har til
nå skrevet 335! symfonier og mange andre komposisjoner for ulike besetninger. TSi har den glede av å presentere en ny urfremføring ev en Segerstam komposisjon under kveldens konsert.

Program:
Magnus Lindberg: Corrente – China Version
Christopher Rouse: Rotae Passions
Igor Stravinsky: Ragtime
Leif Segerstam: Nytt verk

Trondheim Sinfonietta
er et kammerensemble med samtidsmusikk som spesialfelt. Musikerne hentes fra byens profesjonelle musikkmiljø, og ensemblet fungerer som en kreativ møteplass for musikere fra Trondheim Symfoniorkester, Luftforsvarets musikkorps, NTNU og
freelancemiljøet.

Ensemblets viktigste målsetting er å framføre samtidsmusikk og musikk fra det 20. og 21. Århundre, og fremfører i stor grad partiturmusikk, dvs. musikk notert med tradisjonell notasjon, men i denne musikken er det også blitt mer og mer vanlig med innslag av improvisasjon.

TSi fremfører også rent improvisasjonsbasert musikk. Denne variasjonen stiller store krav til musikerne og ensemblet, og krever en bakgrunn fra det klassiske kombinert med høy kvalitet innenfor utførelse og notasjon. Men det er tette band til Trondheims velrenomerte jazz- og improvisasjonsmiljø, og vi vil tørre å påstå at Trondheim Sinfonietta er ganske enestående innenfor å levere høy kvalitet på dette feltet i Trondheim og Norge.

Musikere:
Fiolin: Mathieu Roussel / Eira Foss
Bratsj: Bergmund Skaslien
Cello: Marianne Lie
Bass: Robert Gyurján
Fløyte: Trine Knutsen
Obo: Philip Riordan
Klarinett: Rik De Geyter
Fagott: Sarah Warner Vik
Horn: Peter Hatfield
Trompet: Hans Petter Stange
Trombone: Ole Jørgen Melhus
Piano: Else Bø
Slagverk: Espen Aalberg