NTNU Forskningskonsert – Harald Rise

  Dokkhuset Scene Lørdag 25 jan  14:00
Gratis

Orgelportretter fra Trondheim.

Harald Rise presenterer sin nylig publiserte bok m/cd om de historiske orglene i Trondheim.

Innenfor en begrenset radius i byen finnes hele åtte store orgler som hver på sin måte representerer høydepunkter i orgelets historie. Denne boken portretterer de åtte orglene i tekst, bilder og ved musikk som er innspilt på instrumentene.

Orglene settes inn i en stilhistorisk, sosial og kulturell kontekst, som tidsbilder for sin samtid og kultur, samtidig som klingende eksempler og et fyldig bildemateriale supplerer og kompletterer framstillingen.

Med disse instrumentene som prismer får vi et innblikk i orgelkulturens særpreg og historie, og samtidig en bredere forståelse for de konkrete instrumentene, deres tekniske og klanglige karakteristika, design og arkitektur, og deres plass i det kirkelige og kulturelle livet.

Arr. NTNU Institutt for musikk