Siris Svale Band

  Dokkhuset Scene Tirsdag 29 okt  20:00
Billetter

Siri’s Svale Band fikk sitt gjennombrudd under International Jazz Festival i Molde var i 1989, mottakelsen var overveldende. Publikum og kritikere ble fanget av gruppens åpne og eteriske musikk, sin unike blanding av tradisjon og innovasjon, lyd og arrangementer. En av bandets unike funksjoner er bruken av to bassister.

Bandets første plate, “Blackbird”, ble gitt ut i 1990. Bandet fikk et stort publikum i både Norge, Tyskland og Hong Kong. Etter å ha turnert i og utenfor Norge i over 10
år, la Siri’s Svale Band opp i 2001.

16 år senere kom Ernst Wiggo Sandbakk, leder av Trondheim Jazzfestival, med ideen om å spørre bandet om å komme sammen igjen for å gi en konsert på Jazzfest 2018 for å feire Siri’s Svale Bands 30-årsjubileum. Dette forslaget ble entusiastisk
tatt imot av musikerne i bandet, og de bestemte seg for å komme sammen igjen og gjøre flere konserter. Siri’s Svale Band ble dermed gjenfødt. Nå presenterer Trondheim Jazzforum Siris Svale Band på Dokkhuset Scene.

Etter utsolgte konserter av Siris Svale Band på Antikvariatet og på Jazzfest, anbefaler vi å være tidlig ute med billettkjøp til denne konserten.

Siri Gellein – vokal
Carl Haakon Waadeland – trommer
Bjørn Alterhaug – bass
Celio Barros – bass
John Pål Inderberg – barytonsaxofon

Arr.: Trondheim Jazzforum
på Dokkhuset Scene, Tirsdag 29.oktober 2019, kl 20:00