NTNU Forskningskonsert

  Dokkhuset Scene Lørdag 12 okt  14:00
Gratis

SmakebiterBirgit Nilsson – forskningskonsert Elisabeth Meyer-Topsøe 12.10.19

Elisabeth kom i fjor ut med boken «Birgit: Från Västra Karup till Metropolitan», den første biografi om Birgit Nilsson på svensk. Nilsson var en av verdens største Wagner-Strauss sopraner etter Kirsten Flagstad.

I dette foredraget får vi lære mer om hvorfor hun ble så stor stjerne, hva som gjorde hennes stemme så unik, og hvordan hun kunne holde seg på toppen i nesten 30 år, i det tyngste Wagner-Strauss-Puccini-Verdi repertoaret som finnes.
Vi får også høre om hvorfor hun var så “folkekjær” og aldri tapte forbindelsen til sitt hjemsted. På Kungliga Biblioteket fant Meyer-Topsøe hundrevis av fanbrev til Nilsson fra hele verden- i 80 kasser!

Meyer-Topsøe deler minner om hvordan hun lærte Nilsson å kjenne i 1974 – fikk lov å prøvesynge for henne, opplevde hierarkiet i fanskaren, stormende jubelscener, men også de dårlig anmeldelsene omkring hendes 60 årsdag og veien tilbake på rett spor- en historie som ikke er fortalt før i denne bok, som utkom på Bonnier i Stockholm i anledning Nilssons 100-årsdag 2018.

Arr: NTNU