Blanke Ark: Kleiberg vs. Kleiberg

  Dokkhuset Scene Onsdag 9 okt  20:00
Billetter

To særegne stemmer i forskjellige genre og med ulike uttrykk, men skapt med samme grunnleggende holdning. Denne konserten er en del av Dokkhuset’s konsertserie ‘Blanke Ark’.

Da far og sønn Kleiberg ble oppfordret av Dokkhuset Scene til å sette hverandre stevne, tok Hogne og Ståle villig imot utfordringen. På denne konserten får vi høre to egenartede klangverdener fra to generasjoner Kleiberg på en og samme konsert.

De fire unge musikerne i Hogne Kleiberg Quartet er blant de største talentene norsk jazz kan oppdrive. I Hognes komposisjoner og improvisasjoner spiller hele jazzhistorien med i en personlig syntese. Musikken er særpreget, kunnskapsbasert og tradisjonsbevisst.

En sterk personlig stemme med klar forankring i tradisjonen – dette blir ofte også sagt om Ståle Kleibergs klassiske komposisjoner. Ståle og musikerne som fremfører hans gjennomkomponerte musikk, har nylig høstet strålende internasjonale anmeldelser for utgivelsen Do You Believe in Heather? – Chamber Music by Ståle Kleiberg.

Hogne Kleiberg Quartet
Hogne Kleiberg (piano)
Anders Langørgen (kontrabass)
Erlend Vangen Kongtorp (tenorsax)
Emil Norman (trommer)

Heather Quartet
Atle Sponberg (fiolin)
Anders Larsen (fiolin)
Ole Wuttudal (bratsj)
Øyvind Gimse (cello)

Serien ‘Blanke Ark’ er initiert av Dokkhuset Scene. Formålet er å gi lokale kunstnere mulighet til å realisere et prosjekt de ikke har gjort tidligere.

18 års aldersgrense

Arr: Dokkhuset Scene