Ordets makt og menneskers flukt

  Dokkhuset Scene Fredag 13 sep  13:00
Billetter

«Ordets makt og menneskers flukt» – Fribyforfatterordningen 15 år.
Fredag 13 september kl 13.00 – Dokkhuset
Billettpriser; 150/100,- inkl bill avg.

I 2019 feirer Fribyforfatterordningen i Trondheim kommune 15 år. Hundrevis, om ikke tusenvis, av forfattere over hele verden er fengslet eller opplever forfølgelse fordi de benytter seg av ytringsfriheten.

Fribynettverket ICORN, International Cities of Refuge Network, ble opprettet for å kunne tilby forfattere et fristed, hvor de kan arbeide og uttrykke seg uten å bli sensurert eller trenge å frykte for sitt liv. Trondheim har vært friby og medlem av ICORN siden 2004, og tok det året imot sin første fribyforfatter. Byen er vertskap for fribyforfatteren i en periode på to år og pr i dag har byen 4 forfatte.

De tre fribyforfatteren som skal være med er Asihe Amini. Musa Mutaev og Montaser Abdulramen, og med på laget har vi fått noen av de fremste og mest allsidige jazz/verdensmusikeren Norge har å by på med gitarist Frode Barth i front i samarbeid med tradisjonsmusikere fra forfatternes respektive land.

www.transform.no