Lazarus Klezmer-effekt & Balkan Brasserie

  Dokkhuset Scene Fredag 13 sep  20:00
Billetter

Lazarus Klezmer-effekt & Balkan Brasserie med Dzambo Aguzev
Dokkhuset 13/9 kl . 20.00 og 22.00
Billettpris: 320/250,- inkl bill.avg

Almir Meskovic og Daniel Lazar vokste opp i respektive Bosnia og Serbia og gjennom historien har Balkan vært et møtepunkt for ulike kulturer og religioner. og derfor et sted hvor nye impulser ble unnfanget. Blant de ulike etniske gruppene kunne en finne to ulike jødiske divisjoner; ashkenazi med røtter fra Tyskland som bosatte seg i Romania og Moldova, og sephardiske jøder som kom fra Spania og Portugal og bosatte seg i Bosnia-Hercegovina og Serbia. Musikken fra disse nasjonene ble blandet med hverandre og fikk stor innvirkning på begge sider, noe som formet klezmer og folkemusikk i regionen til hva den er i dag.

Lydbildet av “Lazarus Klezmer-effekt” ville dog ikke vært det samme uten en skandinavisk bris. De majestetiske basslydene fra Christo Stangnes til Almir & Daniel sin duo var akkurat det som var nødvendig for å fullføre sirkelen og for å danne denne gruppen. Velkommen til en forrykende klezmer-konsert!

Almir Meskovic – trekkspill
Daniel Lazar – fele
Christo Stangnes – kontrabass

Den balkanske brasstradisjonen; også er kalt «Truba» er dansbar og suggererende, og den spenner fra det oppstemte, kjappe til det dramatiske og mollstemte. En herlig miks av romanikulturens musikk ispedd inspirasjon fra Hellas og Russland.

Hele åtte profesjonelle musikere fra fylket utgjør denne gjengen med Anne Fossen og Jovan Pavlovic i front, men ikke nok med det; Balkans store stjernetrompetist Dzambo Aguzev kommer direkte fra Makedonia og bidrar til å løfte taket på Dokkhuset. Dzambo – også kalt «The Funky Tiger», leder et av Balkans desidert fremste brassband og nå er han klar for Trondheim og Transform. Vi GLEDER oss!

Anne Fossen – vokal
Jovan Pavlovic – trekkspill
Morten Schrøder – trompet
Sturla Hauge Nilsen – trompet
Christian Aftret Eriksen – tenorhorn
Elisabeth Fossan – tenorhorn
Steffen Granly – sousafon
Stian Lundberg – trommer

Gjest: Dzambo Aguzev – trompet

www.transform.no