Skarbø Skulekorps

  Dokkhuset Scene Lørdag 23 nov  20:00
Billetter

Smakebiter

Korpsbevegelsen har fått et uventet løft, med Øyvind Skarbø’s nye hovudsatsing –  Skarbø Skulekorps.

Her er alle spor etter Sousa-marsjar og sur treblås rensket vekk. Med et toppa lag satt sammen av de beste musikerne i Skandinavia, får vi nyskrevet musikk som kommer på debutalbumet på Hubro i september 2019.

Fengende og uforutsigbart på samme tid, med referanser til så mange sjangre at det ikke gir mening å prøve å kategorisere. Afrobeat med techno-bass? Samtidsmusikk for steel-gitar og banjo? 60-talls jazz med 80-talls synth?

Skarbø Skulekorps er korps slik du aldri har hørt det før.

Signe Emmeluth: altsax, elektronikk
Eirik Hegdal: C Melody sax, klarinett
Stian Omenås: trompet
Anja Lauvdal: orgel, synth
Øyvind Blomstrøm – pedal steel, gitar
Chris Holm: bass, synth
Øyvind Skarbø: trommer, banjo

– ‘De satte umiddelbart i gang en boblende, småfunky 4/4-groove, og derfra og ut var de innom alt fra latin til progrock via Hawai og frijazz. Det meste var såkalt tilgjengelig og melodibasert musikk, fargelagt med strøk, svev, vræl og uppercuts fra en klangpalett ingen andre skulekorps i hele Bergen, Norge, Universet rår over, og det hele ble servert med trivelig og ganske snedig vevet ensemblespill og flere sterke soli. Korps er gøy, Skarbø Skulekorps viste seg å være enda gøyere’. (TERJE MOSNES, JAZZINORGE.NO)

Arr. Dokkhuset Scene